WERELDWIJD ERKENDE OPLEIDING IN COMPLEMENTAIRE ZORG

T 06 - 21 59 10 22    info@healingtouch.nl

Masterclass Energetisch Praktijkbeheer

Hoe krijg je een energetisch schone praktijkruimte? 

Maar heb je je weleens gerealiseerd dat de ruimte waarin je behandelt van invloed is op de kwaliteit van de behandeling? En hoe jijzelf van invloed bent op de ruimte? Hoe je deze energetisch schoon en gezond kunt krijgen en houden?

Alles is tenslotte energie. Zo werk je niet alleen met energie wanneer je Healing Touch beoefent, maar bestaat ook de ruimte waarin je de behandelingen geeft uit energie. Om ons werk zo goed mogelijk te kunnen doen denken we meestal wel aan het opruimen, schoonmaken en aangenaam inrichten van een behandelruimte. Vaak zijn we ons veel minder bewust van het feit dat je een ruimte ook energetisch kunt (en moet) schoonmaken en opladen.

Hoe dit werkt? Alles heeft een uitstraling. Dit kun je zelf leren waarnemen. Precies zoals je ook de aura van de mens hebt leren waarnemen. Elke ruimte heeft een vloer. Elke vloer heeft een vloeruitstraling. Simpelweg omdat de aarde aardenergie uitstraalt. Ook deze uitstraling kent lagen en middels deze lagen kunnen we erachter komen hoe het met de aanwezige energie is gesteld.

Ook kent elke ruimte een kosmische instraling, een gronding en eventueel belastingen. Met behulp van meditatie, kleur, klank of andere middelen kun je een ruimte weer opladen. Daarvoor is het goed je bewust te zijn van wat je doet en wat de werking is van deze middelen.

In deze masterclass leer je een aantal basisprincipes voor het energetisch beheren van jouw praktijkruimte. Je wordt je bewust van jouw rol als beheerder. Ook wanneer je behandelingen geeft in een aparte kamer in huis of zelfs in de woonkamer. Juist dan is dit belangrijk. Je leert enkele vaardigheden ontwikkelen om zelf de energetische situatie in de behandelruimte waar te nemen en te interpreteren. Ook leer je verschillende methoden om de energetische situatie te verbeteren en gaan we hiermee samen aan de slag. Zo bevorder je een helende omgeving voor jezelf als behandelaar en voor de cliënt.

Voor deelname aan deze masterclass heb je tenminste Module 1 en 2 van het opleidingsprogramma Healing Touch gevolgd en heb je energetische technieken geleerd ter bevordering van het zelf-genezend vermogen en welzijn van een cliënt, als wel technieken ten behoeve van de eigen energetische zorg. Tevens heb je de masterclass Meten is Weten I gevolgd en kun je werken met de pendel en de Bovis-schaal. Of heb je een vergelijkbare achtergrond en ben je voldoende bekend met het geven van energetische behandelingen en het werken met de pendel. Kennis van de Bovis-schaal heeft de voorkeur, maar is niet noodzakelijk. De dag valt binnen het door de SNRO geaccrediteerde scholingstraject tot Healing Touch Therapeut  voor 7 bijscholingspunten. 

Docent: ing. Natascha van den Ban MLA / CHTP, CEIP is van origine tuin- en landschapsarchitect. Daarnaast is zij gecertificeerd Healing Touch Practioner en ECOintention Practioner. ECOintention is een energetische methode die gezonde energie en flow terug brengt in organisaties en natuurgebieden, en tegelijkertijd de opdrachtgever coacht in de grondbeginselen voor energetisch beheer. Zo leerde Natascha dat niet alleen mensen een zelfgenezend vermogen hebben, maar grotere (eco-)systemen ook. Sinds 2016 geeft zij voor het Centrum van ECOintention de Basiscursus, Grondbeginselen voor Energetisch beheer samen met Hans Andeweg en Marion de Vries.

Informatie over de locatie, prijs en data :  Agenda

Tijd: 09.30-17.00 uur (inloop vanaf 09.00 uur)

Minimaal aantal deelnemers: 6 (max. 20 deelnemers)