WERELDWIJD ERKENDE OPLEIDING IN COMPLEMENTAIRE ZORG

T 06 - 21 59 10 22    info@healingtouch.nl

Healing Touch Practitioner

Je volgt Healing Touch modules 1 t/m 5, totaal 3 x een weekend en 2 x een driedaagse retraite, verspreid over 3 jaar. 

In de eerste 2 jaar heb je intervisie / praktijkoefening en studiebegeleiding. Je maakt een start met stageopdrachten. Je rondt alle studieonderdelen af met een toets en ontvangt deelcertificaten.  Het 3e jaar heb je meer opdrachten en mentor-/supervisie begeleiding. Module 5 is het portfolio eindexamen. 

Een portfolio-assessment is een toetsvorm waarbij de student zijn competenties aantoont aan de hand van bewijzen in een portfolio, zoals studieopdrachten en ervaringsverslagen. In dit assessment zijn vier stappen te onderscheiden:

1.       Het evalueren van het portfolio.
2.       Het voeren van een assessmentgesprek ter verantwoording van aanpak en achterliggende denk- en beslisprocessen.
3.       Het tot stand brengen en vastleggen van een onderbouwd oordeel.
4.       Het geven van feedback.
 
Kort samengevat wordt in een portfolio-assessment getoetst of de student in kenmerkende en kritische beroepscontexten professioneel handelt volgens het vereiste gedrag en gewenste niveau. Dat gebeurt aan de hand van bewijs dat de student hiervoor aanlevert in een portfolio.

Alles in orde? Dan ben je geslaagd en mag je jezelf Healing Touch Practitioner ("HTP") noemen, met internationale erkenning van Healing Beyond Borders.

Wil je doorgroeien? Dan heb je de mogelijkheid te certificeren in USA. Certificering is gewenst of zelfs vereist wanneer je een mentorrol of docentenschap ambieert. Na certificering is de HT Practitioner een "CHTP". Om te certificeren beheerst de student de Engelse taal. De Healing Beyond Borders USA certification board beoordeelt de aanvraag. 

Het Healing Touch Certificeringsprogramma is ontstaan vanuit een werkcommissie van de Amerikaanse Holistic Nurses Association (Ahna), als verpleegkundig nascholingsprogramma, een op energie therapie gebaseerd certificeringsprogramma in 1989. 

Het maakt gebruik van het verpleegkundig model, bevat een groot aantal interventies van vele healers en is gebaseerd op de verpleegkundige praktijk van Janet Mentgen RN, BSN.

Volledige Agenda van de Modules 1 t/m 5.