WERELDWIJD ERKENDE OPLEIDING IN COMPLEMENTAIRE ZORG

T 06 - 21 59 10 22    info@healingtouch.nl

Verhalen uit de praktijk

Mijn Healing Touch ervaringen in India

Ik zal mij eerst even voorstellen! Mijn naam is Paola Kandel, 40 jaar en ik ben geboren in Los Angeles (USA), maar opgegroeid in Nederland vanaf dat ik 5 jaar oud was. Mijn vader kwam uit Hongarije en mijn moeder is Nederlandse.

Mijn eerste Healing Touch ervaring was in 2005 in de volksuniversiteit in Haarlem waar ik de level 1 klas gedaan heb bij Wietzke van Oene CHTP/I. Ik vertelde Wietzke dat ik voor een paar weken in november 2005 op vakantie ging naar India, zij liet mij een artikel zien in het Healing Touch nieuwsblad dat er een workshop HT1 in India georganiseerd was door de Amerikaanse Martha Rather CHTP/I uit Amerika en plannen had om HT1 en 2 in februari 2006 te organiseren.

Tijdens mijn eerste reis naar India in 2005 heb ik HT1 technieken op een paar patiënten in de Global Hospital in Mt.Abu (Rajasthan) toegepast. Vanuit dat ziekenhuis ging er elke dag een ambulance naar de dorpjes beneden de berg van Mt.Abu waar geen dokter of eerste hulppost aanwezig is om deze mensen de hulp te bieden in vaak de meest primitieve omstandigheden.

Ik heb daar de Nederlandse verpleegster en mede oprichtster van dit ziekenhuis voor de armen ontmoet. Zij heet Mathilde en woont inmiddels al 12 jaar in India. Tijdens de drie weken in India heb ik vele Déjà Vu’s ervaren en had heel sterk het gevoel dat ik voor een langere tijd terug moest gaan naar India. Ik had de gelegenheid omdat te doen en dacht aan het HT nieuwsblad dat Wietzke mij had laten zien met daarin het artikel van Martha Rather! Nu zou alles op zijn plaats vallen! Ik stuurde een e-mail naar Martha Rather en vertelde haar dat ik wilde meedoen aan de HT1 en 2 workshops in Auroville (Tamil Nadu state) het begin van 2006.

Daarna was ik van plan om 3 ½ maand door India te trekken, om tijdens mijn reis HT te beoefenen op de mensen die ik zou ontmoeten en ergens te gaan werken als vrijwilligster! En zo is het ook gegaan!De mensen van de HT groep logeerden in verschillende gastenverblijven in Auroville en sommige verbleven in een hotel in Pondicherry, ongeveer 11 km van Auroville vandaan. Debi (één van de deelnemers van de HT groep) en ik sliepen in hetzelfdegastenverblijf, zij was HT helper in de workshops. Al vroeg in de morgen pikte de Touringcar de HT deelnemers op van het hotel in Pondicherry. In Auroville werden Debi en ik opgepikt en verzamelden we in Verité (andere gastenverblijven in Auroville met een amusementsgebouw.) De groep werd in drie klassen verdeeld, één klas met de Aurovillian dorpsvrouwen, één klas met de Aurovillian dorpsmannen en één klas met de Aurovillian commune mensen. Ik zat in de Aurovillian commune klas die in de Verité Hall werd gegeven. Ik moet er even bij vermelden dat Siveraj, een Indiase man die al een lange tijd met energie healing werkt en in Auroville woont, een Healing Center naast zijn huis heeft laten bouwen dat een paar dagen voordat HT1 zou beginnen klaar was. Martha en Siveraj hebben de HT1 en 2 workshops georganiseerd, hij gaf daarom de eer aan Martha om het lint door te knippen voor de ceremoniële opening.

Tijdens mijn klas heb ik geweldige ervaringen gehad met Griselda toen wij op elkaar oefenden. Ik zou graag met jullie willen delen wat ik heb ervaren als ontvanger. Eerst deden we het hart naar hart meditatie en daarna de chakra spread. Ik voelde de energie van Griselda’s handen stromen door mijn rechterbeen, maar van mijn linkerbeen voelde ik de energie stromen tot aan mijn knie en boven mijn knie voelde ik een blokkade, het was heel duidelijk voelbaar dat de energie als een soort fietswiel zich door die blokkade aan het duwen was.

Op het moment dat zij bezig was met mijn bovenlichaam voelde ik de energie naar mijn voeten stromen, dit was tijdens het spreiden van mijn keel chakra. Ik voelde dat mijn keel chakra helemaal open ging om vervolgens zich totaal te sluiten en ik had moeite met ademhalen en het voelde alsof er een koord om mijn nek zat. Eerst dacht ik zal ik iets zeggen, maar bedacht toen dat alles met een reden plaats vindt en wat je doet tijdens de Healing Touch gebeurt met de hoogste intenties en buiten dat, dit is mijn Healing proces! Vervolgens voelde mijn benen heel licht en ik zweefde omhoog, mijn nek bleef vast zitten aan de grond en opeens heel onverwachts voelde ik een strelende sensatie langs mijn rechterwang. Ik heb dit eerder ervaren en wist dat iemand van gene zijde nu mij bij stond met wat er gaande was!

Griselda spreidde mijn keel chakra voor de derde en laatste keer en de strelende sensatie die ik langs mijn rechterwang voelde was nog steeds aanwezig. Ik voelde dat het koord om mijn nek losser en losser werd en nu zweefde mijn hélé lichaam boven de grond en ik voelde mij licht en had een blij gevoel! Het was moeilijk voor mij om weer terug te komen en Griselda zag dat, zij pakte mijn voeten vast zodat ik weer goed kon aarden! De ervaring van Griselda als ontvanger tijdens de rugtechniek was ook zo wonderlijk. Zij heeft al jaren last van haar rug en is ook onder behandeling. Al haar rug chakras waren gesloten toen ik een assestment deed met de pendel. Van schouderblad tot aan haar staartbeen, na de behandeling waren de chakras helemaal wijd open.

De feedback die zij mij gaf was, dat zij heel veel pijn had in haar rechter heup voor en tijdens de behandeling en na de behandeling geen pijn meer in de rug en heup. Het wonderlijke voor mij was dat de chakras gesloten waren vóór de behandeling naar helemaal wijd open na de behandeling. Judy Meno CHTP/I heeft ook een deel les gegeven van de workshop HT1 hier, en is tevens behandelaar van Griselda in de USA! Griselda en mijn energie werkten heel krachtig op elkaar! Toen de workshops voorbij waren gingen de meeste van de Amerikaanse HT groep terug naar huis. Ik besloot om nog wat langer in Auroville te blijven voordat ik aan mijn reis door India zou beginnen. Het was niet mogelijk om in mijn huidige gastenverblijf te blijven en ging op zoek naar een andere, met de hulp van Siveraj kon ik naar de Celebrations (zo heette dit verblijf) ook in Auroville. Hier ontmoette ik Hank een Amerikaanse man van Vietnamese afkomst, die een Spa in Santa Monica (USA) heeft. Hij werkt met de energie meridianen, wat ik nog niet wist toen ik aan hem vroeg of ik hem een HT behandeling mocht geven. Hij stelde voor om elkaar te behandelen.

Het was een heel bijzondere ervaring om energie te ontvangen via de meridianen, hij hield alleen bepaalde punten onder mijn voeten vast en ik voelde de energie als lijnen door mijn lichaam en op een gegeven moment leek het alsof mijn bovenlichaam vanaf mijn buik van mijn onderlichaam gescheiden was. Dit was weer een andere unieke ervaring! De Tamil Nadu staat achter mij latend, reisde ik door de Kerala staat naar de staat Kernataka. In een bijzonder dorp Hampi genaamd kwam het zo uit dat ik weer voor het eerst kon oefenen met HT na Hank’s behandeling. Het gebeurt wanneer het moet gebeuren en ik laat mij leiden door de kosmische energie en mijn eigen intuïtie! Hier kwam ik in contact met Leah, een Indiase man die hier in Hampi een winkel heeft met Indiase / Tibetaanse handgemaakte spulletjes. Ik vertelde hem over HT en hij liet mij een map zien met Tibetaanse Healing. Ik voelde een sterke impuls in mijn handen tijdens ons gesprek in zijn winkeltje en vroeg aan hem of ik mijn handen op zijn rug mocht leggen en dat mocht. Zijn feedback was dat hij een blij gevoel rondom zijn hart kreeg, zich licht voelde en een munt smaak in zijn mond proefde! Later die dag bracht hij mij naar het hoogste rotsblok van Hampi (dit dorp bestaat uit rotsblokken dit maakt dit plaatsje tot een unieke trekpleister van India), waar je over heel Hampi heen kon kijken met een geweldige zonsondergang. Ik liet hem de Chakra Connectie op Jezelf zien en hij deed mij na. Het was een magische ervaring om dat te doen terwijl je tegenover elkaar zit. Na wat andere plaatsen bezocht te hebben, ging ik naar Bodhgaya in de staat Bihar, waar prins Siddarta verlicht en Boeddha werd onder de Bodhi boom.

Hier ontmoette ik Netty, een Nederlandse vrouw. Ik gaf haar een Magnetic Clearing behandeling gevolgd door Chakra Connectie. Toen ik haar vertelde dat ik sterke impulsen en sensaties in haar rechter arm waar nam, wat voor mij aanvoelde als een blokkade, vertelde zij mij dat ze RSI had in die arm en dat haar rechter arm lang geleden gebroken is geweest!

Mijn volgende bestemming was McleodGanj in de staat Himachal Pradesh, de residentie van de Dalai Lama. Hier had ik mij aangemeld als vrijwilligster in het Delek ziekenhuis. Bij de administratie zeiden ze dat zij geen vrijwilligers aannamen, maar ik moest het maar even met de dokter bespreken wanneer hij klaar was met zijn patiënten ronde. Terwijl ik stond te wachten op de binnenplaats, stond een oudere Tibetaanse man met zijn armen te wapperen en het leek alsof hij pijn had, ik voelde weer een sterke impuls in mijn handen en voordat ik het wist legde ik mijn handen op zijn schouders en hij hield gelijk zijn armen stil en liet mij mijn gang gaan. Tijdens deze Magnetic Passes voelde ik een brok in mijn keel en had moeite met slikken. Later hoorde ik dat hij 5 maanden daarvoor een beroerte had gehad en moeilijk kon praten. Zijn zoon kwam er aan om te kijken wat hier gaande was, ik vroeg aan de zoon wat zijn vader voelde, niet alleen dat deze meneer moeilijk kon praten maar hij sprak ook geen woord engels! De feedback was dat hij het als zeer prettig had ervaren!

Toen ik eindelijk met de dokter kon spreken vertelde hij mij dat ze geen vrijwilligers aannamen omdat het ziekenhuis te klein is. Ik vertelde hem, wat net daarvoor met die Tibetaanse man gebeurd was en deze dokter zei: “loop maar met mij mee”, “als deze patiënt verdere energie behandelingen wil ontvangen, kun je anders dat wel bij hem thuis doen!”

De zoon Tengzin en zijn vader de heer Dhochoe zaten in de wachtkamer om een volgende ziekenhuis afspraak te maken. De dokter vroeg of zij interesse hadden om dhr. Dhochoe bij hun thuis verdere energie behandelingen te geven om te helpen bij zijn herstel. Zij waren hier uiterst enthousiast over en wij wisselden adres en telefoon gegevens uit. Ik bedankte de dokter hartelijk voor zijn spontane optreden en zijn geloof dat energie behandelingen effectief zijn! Dhr. Dhochoe was meer dan twintig jaar als politiek gevangene vastgezet door de Chinezen in Tibet. Ik heb hem ongeveer 5 keer een behandeling gegeven en hij voelde zich daarna meer ontspannen en kon veel beter slapen. Om hun dankbaarheid te tonen gaf zijn vrouw mij een Tibetaanse schakel ketting van zilveren manen en dat staat voor vriendelijkheid en vrede! Dit waren zulke lieve mensen!! Mijn volgende en laatste bestemming waar ik HT beoefend heb tijdens deze reis, was in MT.Abu in de staat Rajesthan, waar ik het jaar hiervoor ook was!

In McleodGanj had ik Mathilde (Nederlandse verpleegster) gebeld met de mededeling dat ik naar Mt.Abu kwam. Zij was razend enthousiast! In het begin verbleef ik in hetzelfde gastenverblijf als vorig jaar, maar omdat het iets over mijn budget zat en te ver weg van het ziekenhuis besloot ik om dichterbij het ziekenhuis te logeren, wat een stuk goedkoper was. Mathilde kende de gastheer dus het was zo geregeld. Mathilde zou mij ‘s ochtends ophalen om me daarheen te brengen, dus ik ging eerst nog even ontbijten. Aan een andere ontbijt tafel zat een Oostenrijkse man die zich voorstelde met de naam Alexxander, die zowel wetenschapper als advocaat is, en recentelijk de spirituele wereld heeft ontdekt Hij probeert wetenschap te combineren met spiritualiteit. Hij toonde veel interesse, was nieuwsgierig naar HT en stond heel open om een behandeling te ontvangen!

De feedback na de HT behandeling was, dat hij dacht dat ik een steen op zijn keel had gelegd tijdens de Chakra Connectie. Hij keek mij vol ongeloof aan toen ik hem vertelde dat ik zijn keel niet eens had aangeraakt!!! Voor mij als gever was het, dat ik voelde dat er een magnetisch veld tussen mijn hand en zijn keel trok. Naderhand vertelde Alexxander mij ook dat hij twee kleine tumors in zijn keel heeft zitten! In het verblijf dichtbij het ziekenhuis was een kamer voor een paar dagen. Omdat ik hier weg moest vroeg Mathilde aan mij of ik voor een paar dagen bij een vrouw uit Singapore op de kamer wilde logeren in het ziekenhuis. Deze vrouw Manju genaamd heeft een rug operatie ondergaan in een ziekenhuis in Mumbai en daar een infectie opgelopen waardoor haar wond niet wil helen!

Ik was al eerder bij Manju geweest om haar HT behandelingen te geven en kon het ook goed met haar vinden. Zij was heel blij dat ik bij haar bleef, ik hield haar gezelschap, was vertaler, en gaf HT behandelingen. Omdat ik steeds onnodig gestoord werd door broeders en zusters tijdens de HT sessies mocht ik van Mathilde de deur van Manju’s kamer op slot doen voor een uur om haar ongestoord te kunnen behandelen. Manju had toen ook veel meer rust. Zij had hier ook geen familie of vrienden. Ik voelde hele sterke vibraties, warme en koude plekken tijdens het geven van HT, wat ook niet zo verbazingwekkend was toen zij mij vertelde dat ze achttien operaties in haar leven heeft gehad!! Tijdens de Ultrasound techniek vertelde zij mij dat ze scherpe steken voelde in de open wond en het wonderlijke is dat ik op dat zelfde moment scherpe steken in mijn vingertoppen voelde!

Ik stelde haar gerust dat dit allemaal met de heling proces te maken had om haar wond sneller te doen genezen. Door haar pijn heen lachte zij naar mij en wist dat met de hulp van God, de doktoren en mijzelf die als instrument fungeren voor onze allerhoogste ziel, alles helemaal goed zou komen met haar! Het is voor mij zo geweldig en bijzonder geweest om al deze mensen te helpen en te zien hoe ze zijn aangeraakt in hun hart! Alleen maar omdat je genoeg om hen geeft als mens en hen te helpen vanuit je hart, geest, lichaam en ziel! Ik voel zoveel compassie in het geven van Healing Touch en om al die lachende en dankbare gezichten te zien voor en na dat zij energie behandelingen ontvangen. Het is zulk dankbaar werk!!

Healing Touch zou in alle ziekenhuizen over de hele wereld gegeven moeten worden, en verder overal waar het nodig is!!! Wie weet wat de toekomst brengt en in welk continent in de wereld ik weer zou kunnen helpen! Heel veel liefde toegewenst van Paola Kandel voor jullie allemaal!!

Paola Kandel

Healing Touch Buddy